Въпросът с перспективата на държавите от Западните Балкани за присъединяване

...
Въпросът с перспективата на държавите от Западните Балкани за присъединяване
Коментари Харесай

Захариева: Необходими са реформи за страните от Западните Балкани


Въпросът с вероятността на страните от Западните Балкани за присъединение към Европейски Съюз няма да завърши с българското председателство, съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева. Тя приказва пред медиите след привършване на съвещание на комисията по външни работи на Народното събрание, в което участваха посланици или представители на шестте страни, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Представителите на страните от Западните Балкани са подчертали смисъла на българското председателство и че разчитат на него. Захариева акцентира, че стремящите се към Европейски Съюз страни от Западните Балкани осъзнават, че би трябвало да вършат промени, с цел да се осъществя желанието им да станат членки на Европейски Съюз. Този развой е съпроводен с политическата поддръжка, която получават на всички европейски нива.

„ Изводът е: „ Да, дружно можем да реализираме доста, само че би трябвало да се вършат промените “ “, сподели Захариева заключението си от съвещанието на парламентарната комисия.

Доколкото Западните Балкани са един от целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз министърът повтори казаното от премиера Бойко Борисов, че е доста значимо да работим за свързването сред тези страни, освен с пътища и ж.п. линии. Захариева акцентира нуждата от основаване на работни места в страните от Западните Балкани и то изключително за младежта, доколкото в някои от тези страни ситуацията в тази област е доста тежко – безработните измежду младежта доближават до 50%.

На въпрос за опцията за отпадане на мониторинговия механизъм за страната ни министър Захариева изрази вяра „ в скоро време да може да уточни датата за това, само че дали това ще стане при започване на идната година – по-скоро не “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР