Индустрия 4.0 в своите аспекти на свързаност, усъвършенствани техники за

...
Индустрия 4.0 в своите аспекти на свързаност, усъвършенствани техники за
Коментари Харесай

Подуправителят на БНБ доц. Петър Чобанов: Индустрия 4.0 във финансовия сектор ще се окаже еталон за трансформацията на цялата икономика

Индустрия 4.0 в своите аспекти на съгласуваност, усъвършенствани техники за разбор, автоматизация и най-модерни финансови технологии, които към този момент трансформират световния бизнес, е на първо място цифрова. Този вятър на смяна във финансовия и платежния бранш носи обилни очаквания за развиване в бъдещето на интервенциите и финансите като цяло. Това съобщи подуправителят на Българска народна банка, началник на ръководство „ Банково “ по време на откриването на годишната конференция на EACHA, Европейска асоциация на автоматизираните клирингови къщи в София.

На форума се дебатират тематики като отпечатъка върху околната среда във финансовия бранш, изкуствения разсъдък, оперативната съгласуемост на другите способи на заплащане, трансграничните незабавни заплащания и сигурни прехвърляния.

„ Заглавието на по-голямата картина, която следва да обсъдим през днешния ден, е Индустрия 4.0 или известна още като Четвъртата индустриална гражданска война, или 4IR. Това е идващото равнище на цифровизация на финансовия бранш, движена от възходящи трендове, като доминирането на данни и съгласуваност, разбори, взаимоотношение човек-машина и усъвършенствания във финансовата взаимосвързаност и досегаемост “, сподели доцент Чобанов.

Подуправителят на Българска народна банка акцентира, че всяка нова технология се самоусъвършенства и се потвърждава като ефикасна и ефикасна посредством бързото ѝ въвеждане и посредством устойчивото увеличение въз основата ѝ от консуматори. „ Процесът на въвеждане има две отличителни характерности – надеждност и доверие. Тези две отличителни характерности обезпечават рамката на процеса на взимане на решения на икономическите субекти и затова би трябвало да бъдат втъкани във финансовите нововъведения още на стадия на проектирането им “, съобщи Петър Чообанов.

По думите му, Индустрия 4.0 във финансовия бранш ще се окаже пример за трансформацията на цялата стопанска система към зелено и стабилно бъдеще.

„ Тук ключът, сребърният патрон за бързото въвеждане на нови технологии и триумф зависят основно от основаването на доверие и гарантирането на сигурността за потребителите. Това доверие се образува посредством образование по какъв начин да се употребяват новите технологии – посредством в детайли пояснение по какъв начин работят те в интерес на хората, които ги одобряват “, съобщи още подуправителят на Българска народна банка. И подчертава, че това доверие има доста аспекти – отбрана на поверителността, координиране на полезностите, безпроблемно потребление и достъп, приоритизиране на сигурността, сигурност, бистрота, надеждност и приобщаващо, отговорно и етично потребление на новите и нововъзникващите технологии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР