Въпреки поражението си на финала в Белград днес Новак Джокович

...
Въпреки поражението си на финала в Белград днес Новак Джокович
Коментари Харесай

Джокович след финала: Нямах сили в края; нещата се подобряват бавно, но сигурно

Въпреки провалянето си на финала в Белград през днешния ден Новак Джокович показва сериозен напредък в играта си спрямо тази от предходната седмица в Монте Карло и неговите почитатели несъмнено могат да бъдат обнадеждени, че скоро международният №1 ще успее да възвърне най-хубавата си игра. На конференцията си след финалната борба сърбинът направи преглед на представянето си през последните дни, отбелязвайки възходящата последователност в развиването на играта си.

" Трябва да обърна внимание върху позитивите. Играх пред родна аудитория и беше тъжно, че в третия сет нямах никакво останало гориво в себе си и не можех да се боря. Поздравявам Андрей за следващата му страхотна седмица. Той е измежду най-хубавите играчи с причина.

Можеше да изгубя още първия си дуел, тъй че след четири тежки трисетови борби всичко, което мога да кажа, е, че съм отпаднал. Тези три конфликта могат да ми послужат чудесно през сезона от тук насетне.

Не се усещах прекомерно изтощен преди края на втория сет. Геймът при 5:4 бе извънредно нескончаем и това беше моментът, когато започнах да не се усещам добре. Смятам, че играх устойчиво по време на тайбрека. В началото на третата част излязох подготвен да се боря, само че случилото се не беше по никакъв начин приятна панорама за феновете. Искрено скърбя за това прекарване, защото знаех, че хората са пристигнали да ме видят да се боря и да печеля.

Въпреки всичко хубавото е, че тези физически проблеми пристигнаха в четвъртата ми среща в шампионата, за разлика от Монте Карло, когато това се случи още на старта. Това значи, че нещата се усъвършенстват постепенно, само че несъмнено ", приключи 20-кратният първенец от Шлема.

Източник: АТР

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР