Въпреки новата серия от ограничителни мерки в Европа, индекси на

...
Въпреки новата серия от ограничителни мерки в Европа, индекси на
Коментари Харесай

Всички европейски индекси на зелено въпреки новите ограничителни мерки

Въпреки новата серия от ограничаващи ограничения в Европа, показатели на Стария континент още веднъж излязоха на зелена територия в сряда предиобед, водени от браншове като финансите и енергетиката. Инвеститорите чакат демократите в Съединени американски щати да завоюват болшинство в Сената и по този метод да бъдат гласувани нови стопански тласъци, съобщи Ройтерс.

Германският показател DAX отвори на плюс и се повиши с 0,8%.

Британският FTSE 100 се усили с 1,75%.

Френският CAC 40 означи растеж от  0,7%.

Паневропейският показател Eurostoxx 600 се увеличи с 0,7%.

Ръст имаше на акциите на петролните компании Shell и BP, откакто Саудитска Арабия разгласи, че ще намали производството на нефт. Банките като HSBC, френската BNP Paribas и испанската Santander също записаха покачвания. Френската компания за механични сърца разгласи нов артикул, който ще стартира да продава през втората четвъртина на годината и акциите им нарастнаха с 5%. Британската верига за пекарни Greggs означи 7% растеж, откакто разгласи резултатите си, показващи закъснение на спада на доходи.  

Това стана макар че търговията в Япония през днешния ден стартира на алена територия – японският Nikkei 225 се намали с 0,4%. Китайският Shanghai Composite Index обаче означи растеж от 0,6%.

Търговията на американските пазари също остана на позитивна територия – софтуерният Nasdaq завърши вчерашната сесия с растеж от 1%, а главният показател S&P 500 се увеличи с 0,7%. Днес обаче търговията с фючърси на Nasdaq се намали с 2%, което алармира за терзанията на вложителите, откакто Демократичната партия разгласи планове за нови регулации против огромните софтуерни компании.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР