Със засилването на очакването на сигнали за намаляване на лихвените

...
Със засилването на очакването на сигнали за намаляване на лихвените
Коментари Харесай

Анализатори: Стремежът на Фед към прозрачност направи пазарите по-волатилни

Със усилването на упованието на сигнали за понижаване на лихвените проценти се ускорява и дебатът за метода, по който Федералният резерв(Фед) комуникира с обществеността.  

Икономистите остават разграничени по въпроса какъв брой понижения на лихвите да се чакат от Фед през 2024 година все пак, което Уолстрийт видя като миролюбиви сигнали от страна на ръководителя на Фед Джером Пауъл в последната му конференция и последното изказване на Федералния комитет по интервенциите на открития пазар.

Пазарите нормално реагират на мненията на Фед с ценови съмнения в двете направления, а последните изследвания демонстрират, че те реагират изключително остро на Пауъл. Проучване на Центъра за проучване на икономическата политика откри, че волатилността на пазарите по време на конференциите на шефа на централната банка е три пъти по-голяма, в сравнение с по време на тези на неговите прародители. Анализаторите отбелязаха, че това може да се изясни с обстоятелството, че посланията на Пауъл нормално се отклоняват от изказването на FOMC, оповестено след съвещанието, заяви  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР