Вълнуваща вечер с най-доброто от световните хитове, които ще звучат

...
Вълнуваща вечер с най-доброто от световните хитове, които ще звучат
Коментари Харесай

Васил Петров събира уникален състав за концерт със световни хитове в симфоничен джаз в Пловдив

Вълнуваща вечер с най-хубавото от международните шлагери, които ще звучат в симфоничен джаз ще бъде изпълнена от Васил Петров и един от водещите оркестри в България - Врачанска филхармония с маестро Христо Павлов, в това число Йордан Тоновски на пиано, Христо Минчев на контрабас и Кристиан Желев на барабани.

 

Гост солист в програмата е виртуозната цигуларка Зорница Иларионова, с която ще създадат дуети, както и тя ще се показа с кино тематики наградени с Оскар.

 

Вторият посетител е младата и надарена певица и пианистка, Валерия Стоянова, която впечатли публиката в зала 1 на НДК с дуета си с Васил Петров в спектаклите „ Синатра: Вегас “ 1 и 2.

 

Концертът ще се състои на 30 април 2023 година в Пловдив Ивент Център в Пловдив от 20:00ч.

 

Това ще бъде едно извънредно преживяване за феновете на джаза и изобщо на меломаните, които ще могат да се насладят на осъществявания на международни шлагери, изпълнени в симфоничен жанр.

 

В концерта „ Световни шлагери в симфоничен джаз “ емблемата на българския джаз, Васил Петров, съчетава суингиращата сила на джаз групата с изисканото и сантиментално звучене на огромния оркестър. Песните са аранжирани за филхармония с леки джаз нюанси, ще имаи непредвидени импровизации.

 

В нов прочит ще звучат Bésame mucho, Soldier of fortune, Caravan, I was made for loving you, Yesterday, My funny Valentine, неговите шлагери, като „ Подслон в дъжда “ в памет на джазмена Васил Пармаков и други.

 

Концертът е във връзка Международния ден на джаза и рождениия ден на Васил Петров.

 

Датата на Международния ден на джаза е избрана от Генералния секретар на ЮНЕСКО и от Хърби Хенкок - именит джазмен, дипломат на организацията за междукултурен разговор.

 

През 2012 година Международният ден на джаза е приет и от Организация на обединените нации. Това е неповторима опция да се насладите на извънредно музикално преживяване, което съчетава типичен детайли с джаз импровизации.

 

 В София ще може да чуете Васил Петров на 26-ти април от 20:00ч. в залата за събития " Музей-галерия " Анел ", в хотел Анел в компанията на пианиста Йордан Тоновски (пиано). Ще показа обичани сантиментални и емблематични тематики и негови шлагери, както и тематики от новият му албум LOVE SONGS vol.1

 

Концертите стартират в 20:00 ч., а вратите отварят в 19:00 ч. Билетите са в продажба в мрежата на ивентим онлайн и в партньорските им каси - Билетният Център Пловдив намиращ се пред Община Пловдив, касата на Дом на културата Борис Христов, бензиностанции OMV, Български пощи и други.

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР