Валентино Роси се опасява, че състезателната решетка за сезон 2021

...
Валентино Роси се опасява, че състезателната решетка за сезон 2021
Коментари Харесай

Роси посочи какво би го убедило да продължи кариерата си и след 2020

Валентино Роси се притеснява, че спортната решетка за сезон 2021 в MotoGP прекомерно рано стартира да се разисква. Доктора желае да вземе изцяло осведомено решение за себе си дали да продължи кариерата си след 2020 година или да се отдръпна от международната сцена, само че към момента усеща, че е прекомерно рано за сходен отговор.

Ветеранът от Тавулия има контракт до края на 2020-а както множеството водачи. Някои от тях към този момент започнаха договаряния за нов, а тези, които не са, ще стартират до началото на идващия сезон, който за Роси би бил 21-ви в кралския клас.

The headline stats of @ValeYellow46's career are simply incomparable to anything we've ever seen

Take a look at the headline figures of his outstanding career so far #Rossi400 | #AustralianGP https://t.co/Z8GD0ub0jo
— MotoGP™ (@MotoGP) October 24, 2019
" Аз срещам проблем, тъй като прекомерно рано стартира да се мърда пазара за водачи. Много е мъчно да стартира да мисля за 2021-ва преди още да е пристигнала 2020 година ", призна Роси. " Фактът, че нормално подписваме двугодишни контракти, не е неприятен, само че казусът е, че би трябвало да имаме късмет да забележим минимум по какъв начин ще вървят нещата в първите 6 – 7 надпревари. Трудно е да схванеш кой е мощен в MotoGP и кой е редно да направи стъпката от Moto2. Заемаме традицията от Формула 1 да завършваме покупко-продажбите от рано, само че там са няколко равнища на професонализъм над нас ".

Доктора призна, че факторът, който може да го убеди да продължи кариерата си, е да се изправи на пистата против своя полубрат Лука Марини през 2021-ва. Младият италианец има три победи в междинния клас с отбора на Доктора и три кръга преди края на сезона заема шеста позиция в генералното класиране.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР