Ваксината няма да ни убие, когато две събития се случат

...
Ваксината няма да ни убие, когато две събития се случат
Коментари Харесай

Проф. Хайрабедян: Ваксината няма да ни убие

Ваксината няма да ни убие, когато две събития се случат паралелно – това не значи, че едното е предизвикало другото. Това съобщи в „ Тази събота “ шефът на Института по биология и имунология на размножаването към Българска академия на науките - професор Сорен Хайрабедян във връзка на смъртния случай след имунизация в Пловдив.

По думите му все още са осъществени към 180 млн. имунизации против COVID-19, а смъртните случаи са към 350.

„ Това е доста под един човек на 100 хиляди души. Тоест, вероятността е в пъти по-ниска да умрем от ваксина, в сравнение с от други болести “, уточни той и добави, че в случай че фирмите производители бяха провели клинични тествания при хора над 65 година – данните им за успеваемост щяха да са доста по-ниски, тъй като шансът за хронични болести при по-възрастните е по-голям.

Според него шансът да се развие заболяване или да се стигне до гибел след имунизиране при хората над 65 година е по-голям.

„ COVID-19 протича по-тежко при хора с метаболитен синдром и наднормено тегло, само че те имат по-голям късмет да развият и онкологично заболяване, и сърдечно-съдово заболяване, и други Най-опасно е за хора, които имат алергии и автоимунни болести, те могат да получат странични резултати след имунизиране “, изясни проф. Хайрабедян.

Той предложи на искащите да се имунизират да се изследват за съществуване на антитела и при висок титър да изчакат с слагането на доза. Хайрабедян изясни, че последните изследвания демонстрират, че имунизациите на „ Пфайзер “ и „ Модерна “ работят и при новите разновидности на вируса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР