Снимки Община ВарнаКметът Благомир Коцев поздрави победителите в конкурса Детско

...
Снимки Община ВарнаКметът Благомир Коцев поздрави победителите в конкурса Детско
Коментари Харесай

Близо 100 деца от цяла България бяха отличени на 25-тото юбилейно издание на конкурса „Детско море“

Снимки Община Варна

Кметът Благомир Коцев поздрави спечелилите в състезанието „ Детско море “ на специфична гала по награждаване, през днешния ден в зала „ Пленарна “ на Община Варна. Инициативата, която приканва децата на България да разпрострат своя живописен и книжовен гений на морска тема, тази година отбелязва своя 25-годишен празник. Организатор на самодейността е Моряшкият професионален съюз - Варна. Конкурсът е отдаден на Международния ден на детето – 1 юни и на Деня на моряка – 25 юни, оповестяват от Община Варна. 



Морето дава небосвод на мисълта, чувство за благоденствие, благополучие и креативна независимост. Вие децата, необременени от всекидневието на възрастните, притежавате най-точните сетива за завладяващата магия на морето. Впечатлен съм от творбите които сте основали, от творчеството, която сте показали. С тези думи, кметът Коцев се обърна към участниците в състезанието. Той им пожела да развиват своя гений, да пазят морето в сърцата си и да се завръщат постоянно във Варна – домът ни на морския бряг. Кметът Коцев употребява опцията да поздрави членовете на Моряшкия професионален съюз с идния им празник и да им пожелае  вятър в платната.

Вече четвърт век състезанието „ Детско море “ събира хиляди участници на възраст сред 3 и 12 години, които описват истории за това, по какъв начин виждат българското море в свои авторски художествени и литературни творби. Тази година свои рисунки показват над 1 200 деца от цялата страна. В състезанието вземат участие близо 100 литературни произведения. 

На събитието участваха също заместник-кметът по образованието и културата Павел Попов, управлението на Моряшкия професионален съюз, моряци, родители, възпитаници и ръководители на креативен школи и работилници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР