В южните райони снеговалежите и виелиците ще продължат още няколко

...
В южните райони снеговалежите и виелиците ще продължат още няколко
Коментари Харесай

Оранжев код за опасен сняг в тези части на страната

В южните региони снеговалежите и виелиците ще продължат още няколко часа. В Хасково снежната завивка за няколко часа доближи 19 сантиметра.

В южната половина на България не престават предизвестията за обилни превалявания. В Рило-Родопската област и в Югоизточна България важи оранжев код за рисков сняг.

Днес ще се задържи облачно. От север снеговалежите ще стопират,  в Южна България ще продължи да вали  до късно вечерта.  По планинските проходи и в източните региони ще останат изискванията за виелици и навявания. Ще духа сдържан, в източната половина от страната - краткотрайно мощен, североизточен вятър. Температурите ще са  сред 0° и 5°.

През нощта преваляванията на всички места ще спрат, облачността ще се раздира и ще понижава. Вятърът ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Минималните температури ще са сред минус 6° и минус 1°, тук-там в котловините и малко по-ниски. Утре ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската низина до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 3° и 8°.

През първите дни от идната седмица времето ще бъде най-вече слънчево. В понеделник минималните температури ще са сред минус 5° и 0°, по-ниски тук-там в котловините в Западна България, а оптималните ще са сред 7° и 12°.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР