В украинската държавна компания "Укрспецекспорт" смятат, че информациите относно връщането

...
В украинската държавна компания "Укрспецекспорт" смятат, че информациите относно връщането
Коментари Харесай

Украйна видя ръката на Русия в решение на Хърватия да върне МиГ-21

В украинската държавна компания "Укрспецекспорт " считат, че информациите по отношение на връщането на Украйна от страна на Хърватия на четири отремонтирани изтребители МиГ-21 поради неизправности са демонстрация на "нелоялна конкуренция " от страна на Русия. Това оповестиха от пресслужбата на компанията, представени от украински медии.

По-рано хърватският вестник "Ютарни лист " заяви, базирайки се на източник от хърватското военно министерство, че Хърватия има намерение да върне изтребителите, които са реновирани от украински предприятия и в които са били установени теч на гориво и неизправности в навигационното съоръжение.

"Към днешна дата няма публично подадена тъжба или рекламация от страна на Министерството на защитата на Хърватия в "Укрспецекспорт ". Трябва да установяваме събитието, че появяването на погрешна информация е обвързвано единствено с нелоялна конкуренция от страна на Русия ", се акцентира в изказването на украинската компания.

От "Укрспецекспорт " също по този начин означават, че Министерството на защитата на Хърватия е предпочело да подпише контракти за ремонт с съветска компания за ремонт на хеликоптери, макар глобите на Европейския съюз и на обстоятелството, че украинската компания има " "много повече опит " в тази област.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР