Италианските социални системи вече се борят да се справят със

...
Италианските социални системи вече се борят да се справят със
Коментари Харесай

Намаляващата раждаемост в Италия е криза, която само се влошава

Италианските обществени системи към този момент се борят да се оправят със застаряването на популацията и няма консенсус какво да се прави по въпроса.

Италия от дълго време има една от най-ниските равнища на раждаемост в Европейски Съюз и страната застарява с доста по-бързи темпове спрямо други държави-членки и наподобява се утежнява.

Според държавната статистика междинният брой деца на италианка е понижен от 1,24 през 2022 година на 1,2 през 2023 г. Експерти споделят, че в случай че демографската рецесия в страната продължи, популацията на Италия от 59 милиона може да намалее с съвсем 1 милион до 2030 година

И резултатите от рецесията към този момент се усещат, като застаряването на популацията основава проблеми за здравната и пенсионната система на Италия.

Справянето с рецесията е едно от главните политики на държавното управление и главен приоритет на ръководещата в Народното събрание крайнодясна партия. Но до момента в който разногласието за това по какъв начин да се реши рецесията с популацията е политизиран от години, мнозина настояват...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР