В центъра Одеса в понеделник сутрин между 08:30 и 08:40

...
В центъра Одеса в понеделник сутрин между 08:30 и 08:40
Коментари Харесай

Четири силни взрива отекнаха в Одеса, обявиха въздушна тревога

В центъра Одеса в понеделник заран сред 08:30 и 08:40 ч. прозвучаха четири силни взрива.

По предварителна информация на канала Новините в Южна Украйна в информационното приложение Telegram, са пуснати ракети " Оникс ". 

Въздушната паника бе оповестена в 08:30 ч., което бе обявено на уеб страницата на Одеския градски съвет и в " Телеграм ". " Населението неотложно би трябвало да се укрие в бомбоубежища. Най-близкото леговище можете да намерите на интерактивната карта " Бомбоубежища/Убежища ", предизвестяват на уеб страницата на кметството в Одеса.

В момента в Одеса се намира българска делегация, включваща генералния шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев, шефа на Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий " доцент Красимира Александрова, българския стихотворец и публицист Йордан Ефтимов. Те са на посещаване в черноморския украински град в границите на отбелязването на Деня на бесарабските българи, проведено от Националния пресклуб на Българската телеграфна организация в Одеса на 29 октомври.

Представена бе книгата на Йордан Ефтимов „ Преди да измият кръвта “ с лирика, отдадена на войната в Украйна. Същия ден бе открита изложбата от фондовете на Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “ – България  „ ЕВРЕИТЕ Пожарна охрана БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ –  документални свидетелства за живота на еврейската общественост “  в Международния културен център „ УНИОН “ в гр. Одеса, построен от еврейската общественост в града.

Българската общественост в Одеска област е трета по бройка и наброява над 150 000 души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски региони.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР