Ню Йорк е най-богатият град в света, където в момента

...
Ню Йорк е най-богатият град в света, където в момента
Коментари Харесай

Кои са градовете с най-много милиардери и милионери в света

Ню Йорк е най-богатият град в света, където сега живеят 359 000 милионери и 60 милиардери, съгласно последното проучване на лондонската организация Henley & Partners и южноафриканската компания New World World за 2024 година

(Във видеото може да научите повече за: Най-популярните деца-милионери)

През последните 10 години броят на милионерите в Ню Йорк е повишен с 48 % , а общото им благосъстояние към този момент възлиза на повече от три трилиона $, което е повече от Брутният вътрешен продукт на страни като Бразилия, Италия или Канада, оповестява телевизия CNBC.

На второ място е Сан Франциско и цялата зона на залива, където милионерското население е повишено с 82 % през последното десетилетие до 305 700, а регионът е водач по брой милиардери с 68. Съединени американски щати са отпред по брой на богатите градове, като 11 от 50-те най-богати градове в света се намират в страната. На трето място е Токио с 298 300 милионери и 14 милиардери.

В челната десетка влязоха още Сингапур, Лондон, Лос Анджелис, Париж, Сидни, Хонконг и Пекин. За първи път представител на Китай влезе в листата на 10-те най-богати градове в света, като броят на милионерите в Пекин се е нараснал с 90 % през последното десетилетие до 125 600.

Френският вестник „ Фигаро “ обръща внимание на обстоятелството, че в Париж и целия парижки район Ил дьо Франс са регистрирани 165 000 милионери и 23 милиардери, което теоретично значи, че всеки 74 гражданин на този регион е милионер. Очарованието на " Френската Ривиера " към момента съществува, защото в крайбрежната линия сред Ница и град Ез са се заселили над 25 000 милионери, в това число девет милиардери, показва " Фигаро ".

На Стария континент Милано, Франкфурт, Цюрих или Женева също се подреждат високо в листата на най-богатите градове. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР