В свободната борба тече болезнена смяна на поколенията и тя

...
В свободната борба тече болезнена смяна на поколенията и тя
Коментари Харесай

Райчев: Тече болезнена смяна на поколенията и тя трябва да се преболедува

В свободната битка тече мъчителна промяна на поколенията и тя би трябвало да се прекара, съобщи генералният секретар на Българска федерация по битка (БФБ) Валентин Райчев. Бившият национал в категория до 74 кг добави, че като се изключи две от категориите, треньорите занапред ще търсят новата вълна от състезатели на идните шампионати.

" При тази конкуренция в свободната битка разчитахме най-много на категориите до 57 и до 61 кг. В тези две категории имаме млади момчета, които бяха подготвени за медали. Вангелов обаче не съумя да си върне на турския герой, който го победи и на " Дан Колов ". В момента тече мъчителна промяна на поколенията и тя би трябвало да се прекара. Няма да стане за година или две ", съобщи олимпийският първенец от Москва 1980.

" Преследваха ни много травми на последния лагер. Вангелов обаче беше на крачка от финала. Надявам се на сполучливо показване на международното състезание, където можем да спечелим квоти за олимпийските игри ", добави той.

" На този стадий се въздържаме от натурализирането на нови състезатели, тъй като обръщаме внимание на младото потомство. Тези момчета обаче към момента са много нежни, с цел да ги хвърляме в мъжката битка. Предстоят ни вътрешни шампионати, където ще отсеем най-хубавите и ще търсим лагери в чужбина за трупане на опит. Тези млади състезатели би трябвало да бъдат идната промяна ", продължи генералният секретар на федерацията.

Националните в свободен жанр ще се включат на идния шампионат " Мемориал Али Алиев " в Каспийск. Там ще се борят Микяй Наим, Георги Вангелов, Мирослав Киров и Али-Паша Умарпашаев. След това следва държавният шампионат, лагер в чужбина и шампионат в Румъния. Относно Борислав Новачков, който смени битката с ММА, Райчев изясни: " Имаме контакт с Новачков, само че на този стадий не го предвиждаме за националния тим, защото лекува болки в прешлените. Освен това, той ще търси изява в бойните спортове ". Новачков е европейски вицешампион от 2017-а година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР