В спортна зала "Берое" в Стара Загора днес от 17.30

...
В спортна зала "Берое" в Стара Загора днес от 17.30
Коментари Харесай

Звездите ни в бадминтон сестри Стоеви с демонстративен мач в Стара Загора

В спортна зала "Берое " в Стара Загора през днешния ден от 17.30 часа ще се организира показателен мач по бадминтон на двойки, оповестяват от общинската администрация. На корта едни против други ще застанат сестрите Стефани и Габриела Стоеви и Пламен Михалев и Тихомир Киров.

Старозагорските състезатели са европейски първенци на двойки за ветерани в групата над 40 години от приключилото в края на септември европейско състезание в Гуадалахара (Испания).

Европейските шампионки от Уелва 2018 сестри Стоеви от Хасково заемат рекордното за тях девето място в международната класация. Те предварително си осигуриха място в заключителния шампионат на най-хубавите в света за 2018 година, който ще се организира от 12 до 16 декември в Гуанджоу (Китай) и е с награден фонд 1.5 милиона $. Габриела и Стефани Стоеви ще бъдат вторите български представителки на финали в бадминтона.

Преди тях Петя Неделчева и съветската й партньорка на двойки Анастасия Руских играха на Мастърса през януари 2011 година. Входът е свободен. По същото време през днешния ден в зала "Европа " в София националният тим на България ще играе против Ирландия в квалификациите за европейското отборно състезание за смесени сформира по бадминтон.

За българския отбор ще играят Иван Русев на сингъл мъже, Линда Зечири на сингъл дами, Димитър Янакиев и Алекс Влаар на двойки мъже, Мария Мицова и Димитрия Попстойкова на двойки дами и Мицова/Влаар на смесени двойки. Двубоят е от 18.00 часа.

В София дойдоха тимовете на Норвегия, Латвия, Ирландия, Израел, Финландия. Заедно с България те са разграничени в две групи по три. България е в група с Ирландия и Финландия, а в другата са отборите на Норвегия, Латвия и Израел. Играе се всеки против всеки, а спечелилите от двете групи ще се срещнат на финала в неделя от 11.00 часа. Победителят се класира за финалната фаза през февруари следващата година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР