В сайта на Направление Архитектура и градоустройство на Столичната община

...
В сайта на Направление Архитектура и градоустройство на Столичната община
Коментари Харесай

Нови е-услуги спестяват чакането по гишета в Направление "Архитектура и градоустройство"

В уеб страницата на Направление " Архитектура и градоустройство " на Столичната община към този момент е оповестен QR код, който всеки жител може да сканира и да получи електронно обслужване. Това разгласи основният проектант на София Здравко Здравков по Българска национална телевизия. " В НАГ сме подготвени да предоставим в електронна среда всички градоустройствени планове ", добави той. Със сканирането на QR кода жителят няма да губи време на гишетата, да насрочва срещи, а преписката му ще получи електронно обслужване.

С този QR код ще се получава достъп до цялата информация за парцелите в София, която към този момент е на едно място - и от общината, и от 24-те региона. Ако желаете да купите къща в Горна баня, примерно, ще можете незабавно да разберете има ли позволение за градеж, законна ли е, по кое време е въведена в употреба и така нататък

" Вчера имах приемен ден и за първи път откогато съм основен проектант, към този момент шест години и половина, нямах нито един записан човек за среща, тъй като всички услуги бяха осъществени цифрово ", даде образец Здравков.

Засега позволения за градеж към момента не може да се издават електронно, защото няма публикуван протокол за това, посочи той. НАГ има потребност от помощта на страната да се изработят протоколите, с цел да не излизат към този момент документите на книжен притежател.

Когато жител подава заявление на книжен притежател в деловодството на НАГ, може да уточни електронен адрес за преписка, на който ще получава навреме всички изходящи писма от НАГ - инструкции, претенции за даване на спомагателни документи, установена нужда от нанасяне на корекции и други. Допълнителни документи към към този момент подадени заявки, които не съставляват оригинали (графики и други), също могат да бъдат подавани на имейл адрес:, като в по отношение на се показва номера на заявката към което се отнасят. След обработката на получените документи от деловодителя, заявителят ще получи имейл, съдържащ входящ номер и код за достъп, с който може да ревизира придвижването на преписката на адрес:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР