В събота и неделя няма да се движат влакове между

...
В събота и неделя няма да се движат влакове между
Коментари Харесай

Метрото спира за уикенда, заради строежа на третия лъч

В събота и неделя няма да се движат влакове сред метростанциите „ Сердика " и „ Стадион „ Васил Левски " в двете направления, само че ще бъде обезпечен наземен превоз. Спирането се постанова поради построяването на третия лъч на метрополитена.

Заради строителството на станция „ Орлов мост " от третия лъч на метрото тунелопробиващата машина би трябвало да премине под линиите на настоящия лъч на метрото, което ще стане в събота и неделя. В неделя машината ще влезе в станция „ Орлов мост ". Това изясни пред камерата на Българска национална телевизия инж. Кирил Зайков, зам.-изпълнителен шеф на „ Метрополитен София ". Спирането на придвижването на метрото сред двете станции е с оглед да се понижи заплахата от разстройства от вибрациите на преминаващите влакове. Опасност от сриване няма, изясни инж. Зайков.

Новоизграждащият се тунел от третата линия е на дълбочина 22 м. Разстоянието сред него и настоящите линии от първа линия е 140 см. С оглед да се сведат рисковете до вероятния най-малко предприехме това деяние, сподели инж. Зайков.

Осигурен е наземен превоз с рейсове от станция „ Сердика " до „ Стадион „ Васил Левски ". Началната спирка е до постройката на „ Булбанк " на станция „ Сердика ", като по пътя са обособени три спирки.

Движението на метровлаковете ще се бъде възобновено в нощта сред неделя и понеделник.

Влаковете от третия лъч на метрото имат опция за автоматизирано придвижване, само че в началото такива ще се движат с машинисти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР