В събота 62-годишна жена от Шумен съобщила в полицейското управление

...
В събота 62-годишна жена от Шумен съобщила в полицейското управление
Коментари Харесай

По нова схема: Жена даде 3500 лева на ало измамници

В събота 62-годишна жена от Шумен съобщила в полицейското ръководство в града за машинация посредством мобилно приложение. Разказала, че в  края на месец октомври по мобилния телефон с нея се свързали непознати, които тя блокирала. След това била потърсена от различен номер, този път непознатите се показали за чиновници на фондация във Франция, която подпомагала възрастни хора в България. Това заяви за " Фокус " представителят на полицята в регионалния град Ася Йорданова.

Обяснили ѝ, че са събрани пари от дарения от доста хора, които представителите в нашата страна трябвало да разпределят. На 62-годишната жена от Шумен дали обещание парична сума в размер на 300 000 евро. Необходимо било единствено и само да заплати към 300 лв. за подготовка на документи. Започнала връзка по едно от мобилните приложения.

Жената превела сумата на посочена сметка. След известно време ѝ поискали да преведе сума за митническа такса, по-късно за някаква санкция. До 11 януари на две сметки шуменката превела малко над 3500 лв..

След последния превод за " транспортни разноски “ подала сигнал в полицията. Работата за определяне на причинителя по формираното досъдебно произвеждане за закононарушение по член 209 от Наказателен кодекс продължава.

ОДМВР- Шумен припомня, че не трябва да се доверяваме на непознати, които ни оферират разнообразни финансови облаги, награди, парични хонорари под една или друга форма, преференциални покупко-продажби. Не предоставяйте своите персонални данни на хора, които не познавате, а се показват за длъжностни лица. Не изпращайте парични суми на непознати под какъвто и да било претекст. Не участвайте в оферти за бързи облаги или томболи, в които сте определени, само че пък ви желаят разнообразни парични суми с цел да получите " премиите “ си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР