В руските оръжия, намерени в Украйна, са открити над 450

...
В руските оръжия, намерени в Украйна, са открити над 450
Коментари Харесай

В руските оръжия, използвани в Украйна, са открити поне 450 чужди компонента -

В съветските оръжия, открити в Украйна, са открити над 450 съставния елемент, създадени в чужбина. Преди пълномащабното навлизане в Украйна Руската федерация евентуално е придобила сериозни технологии от компании в Съединени американски щати, Европа и Азия , заяви Ройтерс.

Експертите са изследвали неповредени или отчасти развалени съветски оръжия, конфискувани на бойното поле. Когато ги разглобяват, откриват, че те се състоят най-вече от западни съставни елементи.

Близо две трети от тях са създадени от американските компании Analog Devices и Texas Instruments. Други съставни елементи са закупени от Руската федерация от компании в Япония, Южна Корея, Обединеното кралство, Германия, Швейцария и Нидерландия.

Отбелязва се, че увеличението на рестриктивните мерки и контрола върху износа може да затрудни Русия да попълни арсенала си от оръжия, като да вземем за пример крилати ракети.

Руската крилата ракета 9M727 съдържа 31 задгранични съставния елемент. Те са създадени от американските компании Texas Instruments Inc и Advanced Micro Devices Inc, както и от немската Cypress Semiconductor.

И друга съветска крилата ракета - X-101, употребена за поразяване на украински градове, също има 31 задгранични съставния елемент, като частите са създадени от компании, измежду които Intel и Xilinx, благосъстоятелност на AMD.

Производителите на електроника изясняват, че не са продавали артикули от черния лист на страната агресор от момента на налагане на глобите.

Ройтерс показва още, че повече от 80 чипа, създадени в Западна Европа, са били под експортен надзор от Съединени американски щати най-малко от 2014 година насам. Това значи, че за доставката им в Русия е бил нужен лиценз.

Резултатите от следствие разкриват, че съветската войска разчита на микрочипове, създадени в чужбина, за всичко - от тактически радиостанции до безпилотни самолети и високоточни муниции с огромен обхват на деяние. Въпреки това западните държавни управления не бързаха да лимитират достъпа на Русия до тези технологии даже след анексирането на Крим.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР