В Русия се готвят да възродят автомобилната марка Москвич, но

...
В Русия се готвят да възродят автомобилната марка Москвич, но
Коментари Харесай

Как Москвич отново ще превземе света -

В Русия се готвят да възродят автомобилната марка " Москвич ", само че с електрически мотор. Някои вероятно мечтаят и за завладяването на задгранични пазари. Андрей Гурков има ясно мнение по въпроса в DW.

Каква сензация единствено! Нямам поради това, че градската администрация на Москва се снабди с нов актив – завода на " Рено " в съветската столица. Френският авто тръст още в края на април взе решението да се изтегли изцяло от Русия, оставяйки на съветските управляващи двете си предприятия – това в Москва и заводите АвтоВАЗ в Толиати.

Нито пък имам поради това, че кметът Сергей Собянин е решил да възроди историческата марка „ Москвич “, чийто притежател банкрутира при започване на 2000-та година, откакто съветският пазар се отвори за доста непознати автомобилни компании. Този маркетингов поход на московския градоначалник прелестно обслужва бляновете по всичко руско, всичко велико, обхванали в този момент забележителна част от съветското общество и вписващи се изцяло в общата идея на днешна Русия да върви напред, гледайки обратно.

Утопични планове

За мен същинската сензация в желанията на Собянин се състои в това, че „ първоначално “ той щял да провежда производството на типичен коли с мотори с вътрешно горене, а по-късно и на електрически автомобили. С това московският кмет на процедура признава, че бъдещето на автомобилната промишленост е точно електромобилността. И второ: със замяната на вноса той издига сегашните съветски планове на ново ниво – това на утопията.

Не, Собянин не е податлив да разгласи непретенциозно, както към този момент направиха от АвтоВАЗ, че ще създават “Лада “, само че без някои механически изобретения като антиблокиращата спирачна система (ABS). Нито пък му стиска да признае, че са прави анализаторите от Руската централна банка, че Русия – една страна, която води война и страда от наложените ѝ тежки интернационалните наказания, може да създава само такава продукция, която е на по-ниско софтуерно равнище.

Подобна индустриална провинциалност не устройва московския кмет, той желае столичен обсег и софтуерен пробив – та били те и единствено на думи. „ Обичам нашите велики проекти “, бе написал преди време Маяковски, който буйно възпяваше една страна, която за 70 години от съществуването си по този начин и не съумя да пусне в всеобщо произвеждане лек автомобил без непознати технологии.

" Москвич " и " Камаз " ще създават взаимно електрически автомобил

Самият Собянин напомня, че заводът, който в този момент той поема от " Рено ", преди съвсем 100 години в Съветския съюз е почнал активността си с производството на коли " Форд ". Но не, през днешния ден Русия няма потребност от западно ноу-хау, тъй като „ Москвич “ и неговият сътрудник „ Камаз “, от който в това време се изтеглиха германците от Daimler Truck, сами ще се оправят и ще провеждат производството на лични електрически модели – активност, в която водещите международни автомобилни концерни наливат милиарди.



Андрей Гурков

Можем единствено да поздравим московчани за това, че немалка част от техните налози и от градския бюджет ще бъде изхарчена точно за този самоуверен, горделив и ударен план, като също така ще има потребност от големи вложения за основаването на съответната инфраструктура (мрежа от зарядни станции).

Електрическият " Москвич " покорява международния пазар?

Или може би московското кметство възнамерява да покрие всички тези разноски с експорт на електрически „ Москвичи “? Например в Китай, за който в този момент мечтаят всички съветски компании, които желаят да заместят отпадналия импорт от Запада. Сякаш в Китай си нямат премного лични производители на електрически коли.

Или пък се готвят за наличие в страните и районите с бързо растящи продажби на „ Тесла “? Е, следователно Илон Мъск е в неволя! В яростна конкуренция за софтуерно водачество той ще би трябвало да се изправи освен против „ Роскосмос “ на Дмитрий Рогозин, само че и против „ Москвич “ на Сергей Собянин. Горко ѝ на „ Тесла “!

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР