В речта си по случай 74-ата годишнина от създаването на

...
В речта си по случай 74-ата годишнина от създаването на
Коментари Харесай

Президентът на Китай се закани да засили усилията за развитие на икономиката

В речта си по случай 74-ата годишнина от основаването на Китайската национална република президентът Си Дзинпин акцентира уговорката на страната да реализира годишните си цели за икономическо и обществено развиване.

В речта си по време на годишния банкет по случай Националния празник, Си очерта проектите за усилване на макроикономическите регулации и стимулиране на вътрешното търсене, целящи стабилно подсилване на стопанската система, както оповестиха от Китайската централна телевизия.

Освен това той даде обещание да ускори основаването на работни места, да понижи забележителните опасности и да влее по-голяма резистентност и динамичност в икономическия прогрес на страната. Забележително е, че в обръщението си Си се въздържа да уточни съответни ограничения за поддръжка, обръщайки се към втората по величина стопанска система в света в основен миг.

Въпреки държавните начинания за стабилизиране на пазара на недвижими парцели и поощряване на потребителските разноски, възобновяване остава внимателно, с признаци на страхливо усъвършенстване.

Според анкета на Bloomberg се чака Китай да реализира почти задачата си за стопански напредък за актуалната година. Според медианната оценка в неотдавнашното изследване, в което вземат участие 78 икономисти, през 2023 година се чака стопанската система да записва разширение с 5%.

Това съставлява нищожно понижение с 10 базисни пункта спрямо предходно изследване, като опасенията, свързани с недвижимите парцели, бяха избрани като главно предизвикателство за страната.

Освен това Си удостовери устрема на Китай към спокойно развиване на връзките сред двата пролива, като в това време още веднъж изрази мнението, че обединяването с Тайван съставлява неумолима историческа наклонност, неподвластна на външни сили.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР