В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука

...
В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука
Коментари Харесай

Прочетете тази притча за озлобеното куче – може да помогне и на вас

В притчите човек може да открие от дълго време издирван отговор, поука и очакване, а даже и своето предопределение. Ето една алегория за озлобеното куче, предоставена ни от. Тя ще ви научи, че озлобените и нападателни хора са тези, които най-вече се опасяват. А поради тези страхове имат вяра, че светът е против тях и всеки цели да ги нарани.

Преди години един цар решил да приюти улично куче в прелестния си замък. Докато се разхожда, кучето инцидентно влезнало в стая с милиони огледала – подовете и таваните били покрити със стъкло.

В тази стая то разкрило стотици други кучета, които приличали на него. Инстинктите му подсказали незабавно да се озъби и да се отбрани. В отговор и останалите кучета се озъбили.

Кучето почнало да ръмжи заплашително, другите кучета му отвърнали със същото.
Вече кучето било уверено, че животът му е в заплаха и почнало да лае, само че в същия миг и останалите кучета залаяли. На сутринта нещастното куче било намерено мъртвo. В стаята нямало никого, а то се изплашило от личното си отражение и се впуснало в борба против него.

Поуката е, че в случай че в себе си крием някакви страхове и рани от предишното неизбежно ще ги виждаме в хората към себе си. Светът е нашето голямо огледало и демонстрира ясно какво харесваме и не харесваме в себе си.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР