В последните дни със сигурност навсякъде около нас чуваме хора,

...
В последните дни със сигурност навсякъде около нас чуваме хора,
Коментари Харесай

Да пробягаш 42 километра на -55 градуса

В последните дни сигурно на всички места към нас чуваме хора, които се оплакват от студа. В, измененията в климата направиха сложни зa понасяне и един -10 градуса, само че има места по света, на които това си е една много висока температура. И там животът тече по напълно друг метод.
 Студеното време и рисковете за здравето ни, които носи
5 риска за здравето от студеното време

Не единствено неприятно, само че и рисково

Докато учени и лекари предлагат да заобикаляме тежката физическа кативност навън при минусови температури, в сибирския град Оймякон и тази година се проведе обичайният маратон " Полюсът на студа ".

Той е прочут като най-екстремният и студен в света и това по никакъв начин не е инцидентно - този път температурите паднаха до -52 градуса по Целзий. А мястото на събитието се дефинира като обитаемото място с най-ниски непрекъснати температури.

A student from became the of the extreme at the Pole of Cold in.

The 42 km race took place at a of -55. 38 took part, the oldest being 75 years old. The winner covered the distance in 3 hours and 7 minutes.
— mishikasingh (@mishika_singh)
Това обаче не съумя да стресне или да откаже 38-те участници от разнообразни точки на света, които се включиха в дългата цели 42 километра конкуренция. И главното предизвикателство пред тях и волята им чака бе не дългото разстояние, а студът и рискът от измръзване, макар непрекъснатото придвижване.

Победителят Константин Драгунов съумя да прекрачи финалната права след три часа и седем минути.

In Yakutia in Russia, ieri a 55 gradi sotto zero si è svolta la maratona “Pole of Cold Oymyakon ”
La foto mostra il vincitore della gara dopo il traguardo Konstantin Dragunov studente russo di 24 anni che ha chiuso i 42,2 km in 3h e 7min
La temperatura minima dell'aria presso
— ZONA FRANCA (@francang1950)
24-годишният студент е срещнал не една и две компликации по пътя си - да вземем за пример по едно време се е изгубил и се е отклонил от трасето, което е носело риск да измръзне в пустошта. Освен това веждите му са замръзнали, а след финиширането е изгубил схващане, предава The Mirror.
 Тренировките навън, студът и въздействат ли зимните температури на изгарянето на калории
Защо да спортуваме на студено

Канадски учени ни дават примамлива причина

Драгунов схваща от първо лице какво са имали поради всички, които са го предупреждавали, че маратонът е " непредсказуем ". Той посвещава успеха си на своя дядо, който е умрял неотдавна. И спечелилият, както и най-бързата жена в надпреварата, са поданици на прилежащи региони и са привикнали със студа като метод на живот, което сигурно им дава огромна преднина пред останалите участници.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР