В последната минута на управлението си Кирил Петков и Асен

...
В последната минута на управлението си Кирил Петков и Асен
Коментари Харесай

В 12 без 5! Кирил и Асен пак сгазиха закона

В последната минута на ръководството си Кирил Петков и Асен Василев още веднъж сгазиха закона.

С решение от последното съвещание на кабинета на " Промяната " се закрива Държавната петролна компания. Това излиза наяве от правната осведомителна система на Министерският съвет. Проекторешението е импортирано от вицепремиера и финансов министър в оставка Асен Василев, научи " Стандарт " от източници в Министерски съвет. Проектът не е бил координиран с останалите министерства.

Държавната петролна компания е основана със закон и не може да бъде закрита с решение на Министерски съвет, обясниха за " Стандарт " адвокати.

Идеята на държавното дружество, основано напролет на 2020 година година от кабинета " Борисов ", беше да построява държавни бензиностанции, с цел да оказва въздействие върху цената на горивата. Една година компанията не бе основана, кабинетът " Петков " я закри в последния си ден. Според специалисти от икономическото министерство обаче в случай че в този момент тази компания действаше и имаше държавни бензиностанции, цената на горивото щеше да е с 30 стотинки по-ниска.

С взетото преди дни държавно решение се преобразуват и редица други държавни предприятия. Сред тях е и Българският състезателен тотализатор, който става еднолично акционерно сдружение заради обстоятелството, че реализира комерсиална активност.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР