В понеделник Новак Джокович направи своето завръщане на АТР 500

...
В понеделник Новак Джокович направи своето завръщане на АТР 500
Коментари Харесай

Джокович се изправя срещу състезател с победа над него във втория кръг в Дубай

В понеделник Новак Джокович направи своето завръщане на АТР 500 шампионата в Дубай след близо тримесечно неявяване от кортовете. Световният номер едно сподели чудесно равнище на игра в продължение на целия дуел и изцяло разсея подозренията, че събитията в Австралия са повлияли на неговата убеденост.

Във втория стадий на конкуренцията сърбинът ще се изправи против Карен Хачанов, който по-рано през днешния ден трябваше да прекара близо 3 часа на корта, с цел да се класира напред. Руснакът имаше за противник Алекс Де Минор, който оказа сериозна опозиция, само че в последна сметка успеха бе на страната на международния №26 - 6:3 6:7(1) 7:5.

Откриващата част бе изпълнена с продължителни геймове и пробивите също не липсваха, само че решителният подобен пристигна в осмия гейм и бе осъществен от Хачанов, който напълно скоро откри сметката си в общия резултат. Във втория сет още веднъж станахме очевидци на голям брой проблеми за сервиращите и общо 6 брейка в хода на частта, преди ориста ѝ да бъде решена в тайбрек. Там международният №32 взе ранно предимство и бе единствено въпрос на време да вкара мача в трети сет.

Решителната част също не разочарова, защото ни предложи обилие от продължителни разигравания и оспорвани геймове. Резултатът се развиваше изцяло равностойно и тъкмо когато изглеждаше, че ще забележим нов тайбрек, руснакът увеличи равнището си и реализира пробив в последния вероятен миг, с който подпечата крайния триумф.

Clutch tennis
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР