В понеделник имаше покана от БСП с други политически партии

...
В понеделник имаше покана от БСП с други политически партии
Коментари Харесай

Ген. Стефан Янев: Не водим коалиционна политика с БСП, ние сме самостоятелна партия

В понеделник имаше покана от Българска социалистическа партия с други политически партии да обсъдим резултатите от локалните избори и в частност там, където по места сме взели участие или в обединения, или сме подкрепяли по един или различен метод избрани претенденти. Ние се отзовахме на тази покана, само че не е имало анонси за обща политическа декларация, общи политически дейности в бъдеще, а по-скоро разискване на съответната обстановка. Това сподели в аудиокаста на " Фокус " " Това е България " ген. Стефан Янев, водач на партия " Български напредък “.

" След срещата, която беше извършена в понеделник, към този момент имаше медийна поръчка, че ще последват такива стъпки в посока някакъв тип обединяване, някакъв тип взаимни платформи като заявления, като желание и всичко останало. Не сме отишли на тази среща с желание да водим подобен вид съдружна политика, нито да поддържаме каквито и да са техните хрумвания. Те може да са работещи, може да са доста положителни, само че ние сме независим юридически индивид, независима партия, която си има собствен живот, свои органи, които дефинират политиката на партия “Български напредък " по метода, в това число и по какъв начин тя би правила обединения преди или след изборите. Така че това за нас като политическа партия “Български напредък " не е, да го кажем нещо идно, което да основава вести и да споделя, да, ние влизаме в диалози и търсим тук една коалиция. 

Не сме поемали никакъв ангажимент и не търсим коалиране на този стадий с никого. Така че това е нашата позиция. Понеже стана въпрос за обща визия, цели, за тази евентуална коалиция, което е разискало Изпълнителното бюро на друга партия, аз тези неща не ги разясня обществено. Предпочитам да ги разясняваме в собствен си кръг като партия “Български напредък ", и тогава да решим какъв е нашият метод. Но сега не мисля, че има нещо, което се случва пред очите ни значимо и значимо ", сподели още Стефан Янев. 

Отговорите ги намираме на ежедневна база. На първо място, във връзка с всеки един проблем, който съпътства нашия живот, всекидневието ни, ние се опитваме да търсим решение. И когато имаме решение, ние го огласяваме. Ние споделяме, нашето предложение е едно, нашето предложение е друго. Разбира се, ние не сме в позицията да постановяваме това решение, ние го предлагаме, ние търсим по-широката социална поддръжка към всяко едно такова предложение, което би могло да се осъществя при положително предпочитание, и несъмнено, тази социална поддръжка, за която приказваме. По другия въпрос, огромният въпрос, каква България желаеме да имаме след 10 години, ние сме подготвили, дано да го кажа по този начин, една платформа от мероприятия, от начинания, които да дадат отговора, само че не да го измислим ние. Защото ние не притежаваме фокуса и не притежаваме монопола да кажем “Нашата България би трябвало да наподобява по този начин, тъй като на мен по този начин ми харесва и ние се събрахме 10 индивида и взехме решение ". Не, това е въпрос на по-широко разискване, допустимо по-широко, с присъединяване на доста жители, на нашите съграждани, да могат да се чуят оптимално доста гласове. И да забележим къде е този център на тежестта, в тези гласове кои доминират, какво желаеме ние? Искаме да имаме безредно разрастваща се страна или желаеме да имаме подредена страна? Ако желаеме да имаме разрастваща се страна, какви са правилата, които одобряваме, че тази страна би трябвало да се развива, в каква посока? И когато знаем тези отговори, тогава ще намерим и верните стъпки, които поетапно една след друга да се извършват, тъй че това развиване да се получи.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР