В Плевен и Русе продължават безплатните прегледи на хора, с

...
В Плевен и Русе продължават безплатните прегледи на хора, с
Коментари Харесай

Преглеждат безплатно хора с Паркинсон в Плевен и Русе

В Плевен и Русе не престават безплатните прегледи на хора, с открита болест на Паркинсон, до 6 декември /петък/ в това число, оповестиха уредниците.

Консултациите са част от националната акция за безвъзмездни прегледи "Върни си контрола над Паркинсона ". Близо 12 хиляди са българите с болест на Паркинсон, като 10 на 100 от тях са в напреднал етап на болестта. Инициативата е ориентирана към диагностицирани пациенти, които от години са на терапия, само че усещат, че тя все по-малко им оказва помощ.

Невролози ще преглеждат гратис пациенти с болест на Паркинсон

Паркинсоновата болест е прогресивно заболяване и с времето навлиза в късната си фаза, когато резултатът на нормалното лекуване с перорален банкет на медикаменти стартира да понижава. В тези случаи актуалната медицина към този момент предлага благоприятни условия за по-добър надзор на болестта.

В Плевен безплатните прегледи ще продължат до 6 декември от 10.00 до 13.00 ч. при трима лекари-специалисти - доктор Диана Маринова, доктор Десислава Маринова и доцент доктор Мая Дановска.

Здравната каса поема скъпо лекуване за пациентите с Паркинсон

В Русе ще преглежда доктор Тихомир Грозев в ДКЦ 1 от 7.30 до 13.00 ч., без авансово записване.

За консултацията е нужно да се носи здравната документи за откритото заболяване и осъществените проучвания, показват уредниците на акцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР