В пародия се превърна ритуалът по изваждането на кръста на

...
В пародия се превърна ритуалът по изваждането на кръста на
Коментари Харесай

Пълна пародия! Поп върна мераклиите за Кръста да си донесат кръщелното, запретна расото и сам се хвърли за Светото Разпятие

В подигравка се трансформира ритуалът по изваждането на кръста на Йордановден в Любимец, написа вестник Старият мост. Хората останаха втрещени от нелепостта на отец Трифон Караджонов, добавя изданието и в детайли споделя неуместната история. След като завършила празничната литургия в църквата, свещеникът поканил присъстващите да излязат на открито. Друга година кръстът бе хвърлян в казани със светена вода в храма, само че този път отецът бил подготвил изненада на миряните. Той авансово бил напълнил с вода от кладенеца надуваемо басейнче, необятно към 2 метра. Отец Трифон декларирал, че разпятието ще бъде хвърлено в басейна.

Имало трима искащи да заловен светинята, само че си били не запомнили кръщелните. Попът ги пратил да ги вземат.

Докато останалите чакали мераклиите, свещеникът, неусетен от никого, хвърлил 10-сантиметровото кръстче в надуваемия съд. След което запретнал крачолите си, влезнал в басейна и измъннал разпятието. Миряните останали изумени. Подобно опорочаване на ритуала на никое място другаде не може да видите, показа възмутена любимчанка пред „ Старият мост “.

Веднага по-късно в групата на Любимец във Facebook бе оповестена фотография и злостните мнения по адрес на свещеника не стихнаха. Мнозина показаха недоволството и възмущението си от отец Трифон.

„ Голям цирк, по какъв начин пък една година не се откри река като в Харманли, Калофер... и на това ли му споделят традиция “, написа Мариана Голева.

В подобен случаи жителите да вземат кръста и да си го хвърлят в реката, до момента в който попът стои и гледа настрана, споделя Валентин Милев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР