В обръщение в Белия дом във вторник президентът на САЩ

...
В обръщение в Белия дом във вторник президентът на САЩ
Коментари Харесай

18 станаха невръстните жертви на стрелбата в САЩ

В послание в Белия дом във вторник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изиска от американците да се опълчват на оръжейното лоби и да окажат напън върху членовете на Конгреса да одобряват рационални закони за правото за владение на оръжие, откакто нападател умъртви най-малко 18 деца и трима възрастни същия ден в начално учебно заведение в щата Тексас, оповестиха международните организации. Над 10 малчугани и преподаватели са приети в болница, някои от които - в тежко положение. Първоначалната информация бе за 14 жертви, само че броят им не стопира да пораства.



" Когато станах президент се надявах, че няма да се постанова да върша това още веднъж ", сподели очевидно покъртен Байдън във връзка на гибелта на " прелестните, почтени " деца от втори, трети и четвърти клас в " следващата кланица ", съобщи Ройтерс.



Според известните досега данни причинителят, разпознат като 18-годишен гражданин на град Ювалди в южната част на Тексас, влезнал в локалното начално учебно заведение " Роб " въоръжен с револвер и евентуално с пушка и разкрил огън по децата. Самият нападател бил погубен от чиновник на органите на реда.



Родителите на починалите деца " в никакъв случай към този момент няма да видят детето си още веднъж, те в никакъв случай няма да скочат в леглото и да ги прегърнат ", сподели американският президент, представен от Българска телеграфна агенция.



" Като нация ние би трябвало да попитаме: Кога, за Бога, ще се противопоставим на оръжейното лоби? ", съобщи Байдън. " Трябва да действаме ", сподели той и се разгласи за връщане на възбраната върху нападателните оръжия и други " закони за оръжията, подбудени от здравия разсъдък ". И попита: " Какво ни има, с цел да поносим тази всеобща сеч?! ", като подсети, че в други страни имат въоръжени спорове, вътрешни проблеми и не стават очевидци на сходни ужасяващи всеобщи убийства.

Още преди десетина дни стрелбата в супермаркет в град Бъфало, щата Ню Йорк, при която бяха убити 10 чернокожи клиенти и чиновници по расистки подбуди, усили натиска от страна на последователите на по-строгия надзор върху оръжията държавното управление на Байдън да извърши обещанието си да постави завършек на насилието от страна на въоръжени нападатели.

По време на президентската си акция Байдън даде обещание да вкара спомагателни ограничения за сигурност и да понижи десетките хиляди смъртни случаи годишно вследствие на пукотевица с огнестрелно оръжие. Той и демократите обаче към този момент не съумяват да съберат задоволително гласове в Конгреса за налагането на инспекции на клиентите при покупката на оръжие и за други препоръчани законодателни промени.

Съединени американски щати са най-масово въоръженото общество в света, демонстрират данни на изследователската група " Проучване на самостоятелните оръжия " (Small Arms Survey), основана в Женева. Малки, земеделски щати, където притежаването на оръжие е необятно публикувано, имат непропорционално огромно въздействие в Сената, където за приемането на множеството законодателни начинания е належащо квалифицирано болшинство от 60 гласа от общо 100 членове на горната камара на Конгреса.



Си Ен Ен счете, че от началото на годината е имало по повече от една пукотевица дневно, в сравнение с дни от нея са минали.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР