В неделя вечер двубоят от италианската Серия А между Дженоа

...
В неделя вечер двубоят от италианската Серия А между Дженоа
Коментари Харесай

Два важни гола и едни безценни сълзи

В неделя вечер дуелът от италианската Серия " А " сред " Дженоа " и " Лацио " предложи на феновете цели пет гола, купища положения и една трогателна история.

16-годишният нападател на " Дженоа " Пиетро Пелегри влезе като запаса за отбора си в 33-ата минута и изненадващо или не младокът не се даде до последно в борбата с опитното острие на " Лацио " Чиро Имобиле за воин на мача.

Да, " Лацио " завоюва с 3:2, а Имобиле вкара два гола, покачвайки сметката си в Серия " А " на шест попадения дотук през сезона. Пелегри обаче написа история . Тийнейджърът два пъти върна отбора от Генуа в играта с два гола, ставайки най-младият футболист в историята на италианския футбол, който вкарва две попадения в един мач.

И в случай че достижението не ви звучи задоволително внушително, ще прибавим още един факт. Пиетро направи всичко това с мисъл за татко си , който беше безусловно на метри от него. Точно по този начин Марко Пелегри седеше на скамейката на " Дженоа " и разчувствуван не вярваше на очите си.

При втория гол на сина си асистент треньора в щаба на " грифоните " към този момент беше облян в сълзи . Истински сълзи, от благополучие. Телевизионните камери не пропуснаха шанса да покажат на целия свят един горделив татко, а този кадър през днешния ден е измежду най-споделяните в обществените мрежи.

" За мен и татко ми това беше значима вечер. Сбъднах фантазия, която имам от дете ", съобщи Пиетро Пелегри след дуела.

Десетките мачове на всички места по света всеки уикенд са повода от време на време да не осъзнаваме какъв брой доста значат головете . За някои са просто статистика. За други са кулминационната точка на една история.

" Футболната ми кариера се дължи на татко ми. Още откогато започнах да играя като дете, той постоянно е до мен. Независимо на подготовка или на мач. В мраз, дъжд или тиня - той е там ", добави Пелегри, едвам удържайки своите сълзи.

След мача младокът получи и похвалите на наставника си Иван Юрич, който го назова " същински централен нападател ".

Пиетро е роден в Генуа доста покрай базата на тима. Талантът му личи още от детските години. През 2007 година, когато е на шест, той облича фланелката на първия си тим - " Пелиезе ".

" Винаги беше по този начин. Пиетро постоянно беше една стъпка пред другите деца. Мощен физически и мощен душевен. Направи ми усещане и фамилията му. Добри хора , които са както доста покрай сина си, по този начин и му оставят задоволително пространство да се развива ", споделя пред " Газета дело Спорт " първият треньор на нападателя - Александро Бацигалупи.

Пиетро облича фланелката на " Дженоа " единствено две години по-късно - през 2009 година Оттогова до момента той вкарва голям брой голове за юношеските обединения на клуба, а към този момент на драго сърце бележи и за мъжкия състав.

193-сантиметров таран е със мощен ляв крайник и отлична игра във въздуха. Пелегри към този момент притегли вниманието на грандове като " Ювентус " и " Интер " и като че ли най-хубавото за него занапред следва . Едно обаче е несъмнено.

Независимо къде го изпрати ориста, както до момента, по този начин и отсега нататък до Пиетро ще бъде мъжът, минал през мраз, дъжд и тиня. Бащата, проплакал скъпите сълзи от онази неделна вечер в Генуа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР