В неделя, 25 април, между 9,30 и 10,00 ч., ще

...
Коментари Харесай

Взривяват недостроената сграда на ИПК ”Родина” в София />Реклама / Ads
В неделя, 25 април, сред 9,30 и 10,00 ч., ще бъде взривена високата част на недостроената постройка на ИПК ``Родина`` на Цариградско шосе в София. Това се случва близо две години след последната покупка на постройката, която бе поискана от синдиците на КТБ за неизплатени задължения на сдружения свързани с Ирена Кръстева и Делян Пеевски.
Теренът с емблематичната недостроена постройка е към 60 декара и е благосъстоятелност на компанията „ Изток Плаза “ на доктор Михаил Тиков, който е притежател и на най-голямата група частни лечебни заведения в страната ``Булфарма``.

Припомняме, че Тиков я закупи през юли 2018 г след два търга, оповестени от частен правосъден реализатор, които бяха за високата постройка и за някогашния издателски комплекс с печатница, който се намира директно зад нея. Цената бе малко над 40 млн. лв.. Продажбата на ИПК „ Родина “ бе по искане на синдиците на фалираната Корпоративна комерсиална банка (КТБ) поради неизплатени задължения на притежателя на парцелите. Това са „ Издателско-полиграфически комплекс Родина “ и дъщерното му „ Родина тауър “, които се управляват от депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и неговата майка Ирена Кръстева.

За следения гърмеж и организацията по провеждането му са издадени всички нужни разрешителни. За задачата час по-рано придвижването по главния столичен бул. ще бъде спряно и пренасочено. На място ще има пожарни и коли за спешна помощ. Все още няма изясненост защо ще се употребява разчистеният терен. В момента интернационална компания изготвя изследване и отчет, въз основата на който ще се прецезират капиталовите планове, осведоми Нова телевизия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР