В началото на юни Netflix пусна нов документален филм за

...
В началото на юни Netflix пусна нов документален филм за
Коментари Харесай

Джей Ло си навлече куп критики след скандално изказване за Шакира

В началото на юни Netflix пусна нов документален филм за Дженифър Лопес - " Halftime ", който наблюдава най-скорошните достижения от кариерата на звездата, като се концентрира върху нейното показване в шоуто на полувремето на мача по американски футбол " Super Bowl LIV " (2020) и нейния филм " Hustlers " (2019), написа vesti.bg.

Филмът демонстрира подмолния развой на основаването на емблематичното шоу на нея и Шакира в полувремето на Super Bowl през 2020 година Тяхното осъществяване остана в историята с това, че то е първото по рода си, в което двама латиноамерикански актьори пеят дружно в полувремето.

Въпреки това, във кино лентата, който се появи в Netflix на 14 юни, излиза наяве, че е имало редица проблеми по пътя, преди звездата да се качи на огромната сцена.

“No” isn’t an answer, it’s an opportunity. JLO

Watch on - it’s
— Monique (@MoniqueHennessy)
Публиката за пръв път научи истината, че Дженифър е била разочарована, че е трябвало да дели сцената със Шакира за 14 минути, тъй като нормално един реализатор получава същото време. Според Джей Ло двете е трябвало да получат двойно повече време на сцената.

Предишните солови хедлайнери като Бионсе и The Weeknd да вземем за пример са получили повече от 14 минути единствено за себе си.

Освен този проблем обаче е имало и различен - политическите аспекти на шоуто.

По време на осъществяването на двете звезди дъщерята на Дженифър - 11-годишната Ема - се причислява към майка си.

На сцената Ема стартира да пее от клетка, като е заобиколена от други затворени в клетка деца. След няколко секунди Ема излиза от клетката, а майка ѝ се връща на сцената, облечена в мантия от пера с пуерториканското знаме от едната страна и американското - от другата.

Зрители стигат до заключението, че децата в кафези в действителност са знак на имигрантите, държани в претъпкани кафези в американските центрове за задържане по южната граница.

Джей Ло и Шакира бяха необятно възхвалявани за включването на политическа символика и привличането на вниманието към опустошителното отношение към имигрантите в Съединени американски щати. Организаторите на Super Bowl обаче в началото не желали политиката да е част от шоуто. Джей Ло е съумяла да ги убеди, откакто е декларирала, че желае взаимното ѝ осъществяване с Шакира да има смисъл.

" Не желая просто да си клатим дупето на ориенталски танци ", споделила тя.

can y'all just leave jlo and shakira alone!!! it's disgusting to put 2 latinas against each other when they actually get along very well
— altea | halftime era ✧.* (@jennylosgalaxy)
Малко след появяването на кино лентата на Джей Ло почитатели в обществените мрежи стартират да разясняват, че фразата " люлеене на дупето на ориенталски танци " в действителност е обидна и може да се отнася до Шакира.

„ В новия си документален филм Джей Ло съпоставя ориенталските танци с люлеене на дупето “, написа консуматор в Twitter, намеквайки, че Дженифър може би има поради, че танците на Шакира не са задоволително културно съответстващи за сцената.

Други даже упрекнаха Джей Ло в етноцентрично мислене - мислене на човек, който има вяра, че личната му просвета е по-добра от тази на другите.

Сред рецензиите обаче някои означиха, че Дженифър не е имала поради съответно Шакира.

Дженифър към момента не е реагирала на рецензиите, а Шакира не е коментирала реакциите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР