В началото на валутната търговия в понеделник курсът на долара

...
В началото на валутната търговия в понеделник курсът на долара
Коментари Харесай

Доларът поевтинява към еврото и йената

В началото на валутната търговия в понеделник курсът на $ по отношение на еврото и йената се намалява.

Укрепването на японската валута се дължи в огромна степен на информацията, че сегашният ръководещ централната банка на страната Харухико Курода, евентуално, ще резервира своя пост за още един мандат от пет години.

По данни на изданието Nikkei, министър председателят на Япония Шиндзо Абе ще предложи на Народното събрание за разглеждане кандидатурата на Курода до края на месеца. Очаква се Народното събрание да утвърди назначението му за втори мандат отпред на Японската централна банка, като сегашният изтича на 8 април.

Избирането на Курода за началник н ЯЦБ значи, съгласно наблюдаващи и специалисти, политиката на мека парично-кредитна политика да не се трансформира прекомерно бързо.

Днес доларовият показател, измерващ динамичността на неговата стойност по отношение на кошницата от 6 съществени международни валути се намалява с 0,3%, откакто предходната седмица индикаторът прибави 1,3 %, най-важен седмичен напредък от декември 2016 година.

Днес сутринта общата валута се повишава до $1,2285 за едно евро спрямо курса $1,2252 при закриване на търговията в петък.

Спрямо японската валута доларът курсът на американските пари се намалява до 108,7 йени за $ от 108,8 в петък.

Стойността на еврото по отношение на йената нараства до 133,58 йени спрямо 133,30 йени за едно евро в края на валутната търговия в петък. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР