В началото на 2016 г. (София-Варна) заради витаещи съмнения, че

...
В началото на 2016 г. (София-Варна) заради витаещи съмнения, че
Коментари Харесай

Кой строи магистрала Хемус? Обществени поръчки вече няма, но витаещите съмнения остават

В началото на 2016 година (София-Варна) поради " витаещи подозрения ", че са извоювани от компании свързани с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и тогавашния началник на " Лукойл България " Валентин Златев. Тогава и Златев отхвърлиха да имат нещо общо с визираните компании, само че евентуално около сполетелия го Борисов подреди зад които прозирала сянката на Пеевски.

Днес автомагистрала " Хемус " се строи без социална поръчка и по нова скица. Изненадващо за необятната аудитория, в края на 2018 година държавното управление отпусна, с цел да построи " Хемус " до Велико Търново (135 км приблизително по 10 млн. лева./км ). Година по-късно бяха дадени (средно по 15.5 млн. лева./км ).

Към момента на възлагането държавната компания нямаше опит в построяването на автомагистрали и за всички беше ясно, че работата ще бъде трансферирана на частни компании. Това стана посредством така наречен рамкови съглашения за доставка на техника, материали и услуги, които обаче са обгърнати в мъгла.

След питане по Закона за достъп до социална информация, изпратено от Mediapool, се разбра, че " Автомагистрали " е подписала общо контракти с 20 частни компании за построяването на автомагистралата до Велико Търново. Зад строителните компании обаче още веднъж има " витаещи подозрения ", че са свързани с Договорите с шест огромни строителни компании за автомагистралата от пътен възел " Боаза " до разклона за Плевен/Ловеч са подписвани в средата на 2019 година и са с дълготрайност от 4 години (48 месеца).

Хасковската " АБ "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР