Пореден опит за разпродажба на активите на фалиралия ловешки завод

...
Пореден опит за разпродажба на активите на фалиралия ловешки завод
Коментари Харесай

Разпродават Спарки Елтос за над 23 млн. лева. Отново

Пореден опит за ликвидация на активите на банкрутиралия ловешки цех за електроинструменти " Спарки Елтос " е плануван за края на този месец. Синдикът Веселин Банков е оповестил няколко разнообразни търга, като те са за земя, здания, съоръжение, материали и продукция с обща начална стойност от над 23 млн. лв..

Историята на завода стартира още през 1961 година, като през 1996 година е приватизиран и в интервала до 2015 година в него са вложени 43 млн. евро.
 Акциите на
Как един богат българин от Съединени американски щати накара акциите на " Спарки Елтос " да нарастнат с 235%

Във видео послание Фил Филипов показва, че желае да избави сдружението

Предприятието стартира да работи на загуба след 2008 година, като проблемите през идващите години се задълбочават, активността стихва през 2018 година и през 2020 година се стига до оповестяване в неплатежоспособност със 106,359 млн. лв. задължения към контрагенти, банки, личен състав, клиенти и така нататък

През годините имаше няколко опита активите да бъдат разпродадени.
 Фалитът на
Фалитът на " Спарки " се отсрочва, към този момент

Българската банка за развиване преструктурира задълженията му, които към този момент доближават 70 милиона лв.

Сега най-висока е началната тръжна цена на два парцела и дълготрайни материални активи в индустриалната зона на Ловеч. Те са с обща повърхност от близо 120 декара, като на тяхна територия има към 40 здания - цехове, хранилища, административни здания, общежития, пречиствателна станция и така нататък Началната тръжна цена е 21,6 млн. лв..
 ББР афишира обществена обмен на активи на Спарки Елтос АД на 15 декември
ББР афишира обществена обмен на активи на Спарки Елтос АД на 15 декември

В рамките на други два търга се продават още няколко парцела дружно със постройките в тях, като общата начална тръжна цена е над 1,2 млн. лв..

Продават се и хиляди артикули и материали от складовете на " Спарки Елтос ", както и електромеханични прекъсвачи, литиево-йонни акумулаторни кафези, планетарни редуктори, колектори и патронници под митнически надзор. Те са за още близо 700 000 лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР