В момента YouTube преминава през доста големи и забележими промени

...
В момента YouTube преминава през доста големи и забележими промени
Коментари Харесай

Някои потребители на Microsoft Edge загубиха достъп до YouTube: каква е причината и как да я отстраните?

В момента YouTube минава през много огромни и забележими промени за потребителите. Едно от тях остави някои консуматори на Microsoft Edge без достъп до YouTube. Проблемът беше открит в една от настройките на браузъра. Вижте по какъв начин да отстраните този проблем.

Факт е, че Гугъл, пробвайки се да увеличи приходите си, стартира да се бори с рекламните блокери. Сега потребителите, които са конфигурирали едно от тези разширения в своя браузър, ще виждат особено уведомление в плейъра вместо видеото, което ги осведоми, че разпоредбите към този момент не разрешават гледането с AdBlock, AdFender, Ghostery, AdGuard и други сходни стратегии.

Това уведомление е очевидно за потребителите с задействан рекламен блокер.

По този метод YouTube желае да насърчи потребителите да се абонират за платената услуга Premium. Това е заплатен абонамент, който изцяло деактивира рекламата на уеб страницата и дава редица други функционалности, в това число и безграничен достъп до услугата YouTube Music.

Но, както се оказа, освен потребителите на избрани разширения, само че и браузърите могат да се сблъскат с неналичието на видео. Към момента се оповестява единствено за Microsoft Edge, само че Opera, Brave и Vivaldi евентуално ще изпитат сходни проблеми. Причината се крие във вградените технологии за блокиране на рекламите.

Edge предлага три равнища на блокиране: съществени, уравновесено и прецизно. Потребителите на последния са изправени пред казуса с YouTube.

Когато инсталирате браузъра, получавате уравновесено равнище на блокиране по дифолт. Но мнозина избират да го трансформират и да изберат оптималните благоприятни условия. Очевидно в този случай браузърът пречи на работата на видео-услугата. Така че единствената опция да избегнете възбраната за гледане, без да купувате Premium абонамент, е да измененията настройките на браузъра си.

Ето по какъв начин да го извършите:

Отидете в Настройки. Изберете менюто „ Поверителност, търсене и услуги “. Преминете към „ Балансирано “ равнище на пречистване на трафика.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР