В курса вече се обучават студенти и преподаватели Аулата на

...
В курса вече се обучават студенти и преподаватели Аулата на
Коментари Харесай

Студенти и преподаватели препълниха Аулата на университета за лекция на проф. Христо Бозов

В курса към този момент се образоват студенти и преподаватели

Аулата на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ се оказа тясна за всички, които желаеха да чуят лекцията на декана на Медицинския факултет проф. доктор Христо Бозов.

Във висшето учебно заведение стартира Курс по първа помощ под мотото „ Как да спасиш човешки живот “. Теоретичната част се води персонално от проф. Бозов, а в практическите извършения му асистират студенти от Факултета по медицина.

В курса към този момент се образоват студенти и преподаватели в три модула: Кардиопулмоналната ресусцитация, Термична контузия и Отравяния.

В началото на събитието ректорът проф. доктор Магдалена Миткова връчи признателен адрес на шефа на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”-Бургас комисар Николай Николаев. Само преди няколко месеца, с помощта на предварителна защита и отлична организация на огнеборците, пожарът в общежитията на университета приключи единствено с материални вреди.

Курсът по първа помощ продължава и през седмицата. В неговата организация и логистика се включиха и младежите от Студентския съвет.
 Проф. доктор Стоянка Петкова-Георгиева се включи в курса и първа извърши кардиопулмонална ресусцитация   Практиката стартира още на първата лекция
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР