В коментара си под новия пилон на Рожен президентът изобщо

...
В коментара си под новия пилон на Рожен президентът изобщо
Коментари Харесай

Украйна настоява да води тази война“, обяви Радев и разбуни духовете

В коментара си под новия стълб на Рожен президентът въобще не загатна ролята на Русия в спора

" Искам да стане ясно, че Украйна упорства да води тази война. Но също по този начин би трябвало да е ясно, че сметката се заплаща от цяла Европа и тази война има доста измерения. Пак споделям. То не е единствено чисто военно. То има икономическо, има обществено, има политическо измерение. Тя е опасност и риск за цяла Европа. “ Това разгласи през днешния ден президентът Румен Радев пред публицисти, без да спомене, че Русия е основателят на войната, агресорът и окупаторът на непозната територия. Думите му бяха изречени под новопостроения грандиозен пилон с българския байрак в местността Рожен и предизвикаха остро отвращение измежду сегашни и някогашни народни представители.

Гледайте тук:



“Украйна упорства да води тази война ” - Дъно. Позор ”, написа депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков във фейсбук.

Коментар пристигна и от някогашния депутат от " Реформаторския блок "   Вили Лилков : " Украйна упорства да води тази война, само че сметката се заплаща от Европа! " Това може да го каже единствено един доста неприятен човек! “

Думите на президента цитира и някогашната депутатка от „ Изправи се! Мутри вън! “ Валентина Василева-Филаделфевс с коментара: „ Всичко това се случва под българския байрак, изречено от български главнокомандващ. Вие сте срам, господин! ”

Премиерът Николай Денков също направи коментар пред кореспонденти. По мотив думите на Радев, че Украйна упорства да води тази война, Денков сподели: " Напротив! Този, който упорства да води тази война, е кръгът към Путин. Те започнаха войната. Пак споделям, най-бързият метод тази война да спре е същият този кръг да каже на войските си " изтеглете се от територията на Украйна ", и войната ще спре за един ден. 

Гледайте коментара на премиера тук:



Вълната от отвращение против президента набира мощ в обществените мрежи. Очакват се и още политически реакции.

Направи усещане, че в разпратеното по-късно публично прессъобщение от президентството думите на Радев бяха леко поправени: „ Украйна упорства да продължи да води тази война, само че сметката се заплаща от цяла Европа “.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР