В Кипър новата седмица започва с влизането в сила на

...
В Кипър новата седмица започва с влизането в сила на
Коментари Харесай

Нови мерки срещу Covid-19 в Кипър за училища и оживени места

В Кипър новата седмица стартира с влизането в действие на нови ограничения против разпространяването на ковид. Те засягат учебните заведения и места с огромно събиране на хора.

От през днешния ден във всички съществени и междинни учебни заведения се възобновяват присъствените занятия след коледната почивка. Всички възпитаници, учители и непедагогически личен състав би трябвало да показват негативен резултат от годен 48 часа тест.

50% от чиновниците в фирмите в бранша на услугите, в които са заети над 10 души, от през днешния ден би трябвало да преминат на отдалечена работа.

Нови ограничавания удрят заведения за хранене, музикални и танцови центрове, места за развлечения, сватби и кръщенета. Разрешеният оптимален брой гости за тях се понижава от 300 на 200 души, като танцуването е неразрешено.

За престой и визити в хотели и други туристически места се позволяват единствено хора, които са почнали или приключили имунизацията си.

Утре още веднъж ще има съвещание на здравния министър и членовете на Научния съвещателен комитет за разискване на епидемиологичната обстановка и вероятно оферти за нови ограничавания.

Правителството разгласи и че ще преразгледа на 15 януари настоящата от 18 декември мярка, съгласно която имунизираните, които не са си сложили третата доза до 7 месеца след втората, губят коронавирусния си „ безвреден пропуск ”.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР