В Киев бе пребит известния авиоконструктор Виктор Ковалски. 81-годишният инженер,

...
В Киев бе пребит известния авиоконструктор Виктор Ковалски. 81-годишният инженер,
Коментари Харесай

В Украйна пребиха авиоконструктор на Ан-124 Руслан

В Киев бе пребит известния авиоконструктор Виктор Ковалски. 81-годишният инженер, създател на чертежи за именитите самолети Ан-124 " Руслан " и Ан-225 " Мрия " се прибирал вкъщи от работа , когато е атакуван от трима незнайни, заяви украинското издание " Вести ".

По-късно към тримата нападатели се присъединили и двама патрулни служители на реда . Ковалски е понесъл редица тежки удари. Семейството му до в този момент не може да се оправи от шока.

Самият авионженер споделя, че е обичай по главата, ритан е в лицето. Има разтърсване на мозъка. Той спортува и се е опитал да се защищити. Неговият кожух го е избавил с омекотяване на ударите.

По-късно са му споделили, че н ападателите се били объркали . " Знаете, на авиоконструкторът за неточност в чертежа могат да му дадат три години затвор. Нека и тях ги санкционират съгласно наказателния кодекс ", прикани битият инженер.

Дъщерята на Виктор Ковалски била на мястото на побоя 10 минути по-късно. По думите й, нейният татко е пребит след баналната имитация " дай да запаля ". Цигарата била единствено мотив.
Нападателите били търсели валутен шарлатанин, който ги измамил в крупна сума в долари и евентуално са се объркали , е една от версиите, които се тиражират в украинските медии.

По информация на УНИАН прокуратурата е почнала следствие и против служители на реда .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР