В Канада полицията е повдигнала обвинение на 34-годишен мъж за

...
В Канада полицията е повдигнала обвинение на 34-годишен мъж за
Коментари Харесай

Крадци се представят за полицаи, за да ограбят богати крипто инвеститори

В Канада полицията е повдигнала обвиняване на 34-годишен мъж за присъединяване му в грабеж на жилище. В случая са взели участие лица, представящи се за чиновници на правоприлагащите органи, и вследствие на това е осъществена кражба на $7.3 милиона в криптовалута.

След дълготрайно следствие управляващите в Ричмънд, Британска Колумбия, повдигнаха 11 обвинявания против Джин Да Син. Тези обвинявания включват навлизане с щурм, въоръжен обир, нелегално отнемане от независимост, нахлуване с оръжие, потребление на подправено огнестрелно оръжие, изнудване, владеене на крадени артикули и показване за чиновник на реда.

Твърди се, че по време на грабежа Син и неговите въоръжени съучастници са влезнали принудително в дома на двойка на междинна възраст, задържали са ги и са ги подложили на нахлуване в продължение на няколко часа. В последна сметка те избягали с неуточнена криптовалута и първокласни предмети.

Въпреки че жертвите са останали мощно обезпокоени, за благополучие те не са получили животозастрашаващи пострадвания.

Съдебните архиви показват минали присъди на Синг за машинация през 2013 година и за владеене на подправени пари пет години по-късно. Следващото му явяване в съда е планувано за 6 декември.

Има неизясненост дали дейностите на Синг са свързани със серия от домови обири край Ванкувър по-рано тази година. По-рано полицията е предизвестила обществеността за нарушители, които се насочват към заможни крипто вложители.

Начинът на деяние е включвал причинители, които са се представяли за снабдители или авторитетни фигури, с цел да получат достъп до домовете.

Според прессъобщение на полицията:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР