В град Колашин, в северната част на Черна гора, започна

...
В град Колашин, в северната част на Черна гора, започна
Коментари Харесай

В Черна гора започна най-голямото военно учение

В град Колашин, в северната част на Черна гора, стартира най-голямото интернационално зимно военно обучение " Joint Challenge 23 ", което събра към 250 участници от пет страни, заяви Танюг.

Както се показва в известие на Министерството на защитата на Черна гора, през идващите две седмици бойци от армията на Черна гора, Австрия, Северна Македония, Съединени американски щати, Италия и Центъра на НАТО за водене на планинска война ще проведат интервенции по търсене и избавяне в по-широкия регион на Колашин, изключително в региона на близките планински масиви.

На церемонията по откриването на учението през вчерашния ден в казармата " Бреза " командирът на 1-ви пехотен батальон на армията на Черна гора подполковник Милош Гачевич уточни, че за първи път  на територията на Черна гора се организира интернационално военно обучение от тази мащаб при зимни условия.

Целта на учението е да увеличи равнището на оперативна съгласуемост и качествата на нашите, съюзническите и партньорските елементи и командвания при осъществяване на задания в региона на планинската война, сподели Гачевич.

Той акцентира, че учението е изключително значимо, тъй  като с изключение на боен има и цивилен темперамент. Ръководителят на контрола на учението, полковникът от австрийските въоръжени сили Бернд Рот, съобщи, че австрийските специалисти по планинска война способстват за учението по доста способи и че един от фокусите на образованието е върху подвижността при зимни условия

Оперативната съгласуемост на многонационалните сили е основен фактор, който желаеме да реализираме, както и взаимно съгласие. Защото в последна сметка бойците от разнообразни народи изпитват идентичен мраз и понасят едни и същи компликации. Когато го споделят, те развиват освен тактически умения, само че и другарства, съобщи Рот.

На церемонията по откриването участва и посланикът на Австрия в Черна гора Карл Мюлер.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР