В Гърция се провежда 24-часова национална стачка заради влаковата катастрофа

...
В Гърция се провежда 24-часова национална стачка заради влаковата катастрофа
Коментари Харесай

Гърците стачкуват заради смъртоносната влакова катастрофа

В Гърция се организира 24-часова национална стачка поради влаковата злополука край Лариса, при която десетки починаха и бяха ранени. Протестиращите упорстват за следствие на случая, а отговорните за него да бъдат осъдени.

Заради митингите всички полети от и до Гърция бяха анулирани, а в стачните дейности вземат участие и ръководителите на полети. Училищата са затворени. Много кораби въобще не напуснаха гръцките пристанища. Болниците работиха с стеснен личен състав.
Хората са гневни, само че и не знаят към този момент какво да вършат. Не можем внезапно да сменим всички политици. Какво да вършим? Хората се чудят. Отчаяни са и даже нямат концепция за кого да гласоподават на изборите.
Йоргос, водач на такси

Правителството на Кирякос Мицотакис го чакат парламентарни избори преди лятото. Влаковата злополука обаче предизвика нови въпроси по отношение на способността на ръководещите да реформират бранш, явно изпаднал в рецесия още преди години. През последните седмици дясноцентристкото държавно управление понижи преднината си в изследванията на публичното мнение пред главния си противник - лявата партия " Сириза ", като двете страни също по този начин се намират в идеологически спор за това по какъв начин да реформират остарялата железопътна мрежа на Гърция.

Мицотакис даде обещание по-ясни граници сред приватизираните услуги и управляващите, които ги управляват, като потърси помощ от специалисти на Европейския съюз при правенето на измененията. Политическите му съперници настояват, че неприятното ръководство на премахването на организациите под държавен надзор в последна сметка е заплашило сигурността на железопътния превоз.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР