В дневния ред на служебното правителство в следващите седмици неизменно

...
В дневния ред на служебното правителство в следващите седмици неизменно
Коментари Харесай

Донев: 48-ото НС нямаше политическата воля да приеме важните закони


„ В дневния ред на служебното държавно управление в идващите седмици непроменяемо ще участват законопроектите, които 48-ото Народно заседание не откри политическа воля да одобри. В сходство с условията на българското законодателство би трябвало още веднъж да разгледаме и приемем плановете на закони, които ще внесем в 49-ото Народно събрание. “

Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев на съвещание на Министерския съвет, съобщи БГНЕС.

" За протокола, само че и за поддържане на публичната памет, напомням, че тези законопроекти бяха подадени от служебното държавно управление в 48-ото Народно събрание, а политическите сили, показани в него, ги оповестиха за собствен приоритет ", означи Донев.

Той акцентира, че тези законопроекти бяха нужното изискване за присъединението на страната ни в Шенгенското пространство и за реализацията на Плана за възобновяване и резистентност.

" Още по-важна събитие, обаче, е, че тези закони трябваше да придвижат напред промени, от които се нуждае на първо място българското общество ", добави служебният министър председател и посочи, че това най ясно проличава от плановете, свързани със правосъдната промяна и битката с корупцията.

По думите му тези законопроекти би трябвало да бъдат осъществени, не тъй като някой ги желае от Министерски съвет, а тъй като обществото ни упорства за правдивост, а тя е постижима единствено с използването на правилото за господство на правото.

" И още нещо: тези законопроекти са огледало, което ясно отразява приноса на всеки за промяна в правосъдната система ", безапелационен е Донев. Той добави, че това в огледало има право да се оглежда всеки, според от субективното си чувство за правдивост и корупция.

 

Вчера президентът Румен Радев съобщи, че " 48-ят парламент се разпусна от боязън да не сформира държавно управление и одобри съдбоносни решения без никакъв разбор и оценка на риска ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР