В днешно време голям брой от сферите на дейност на

...
В днешно време голям брой от сферите на дейност на
Коментари Харесай

Ето пет лесни упражнения за тренировки докато сме на работа

В днешно време огромен брой от сферите на активност на нас са свързани с седяне в офис. По този метод ние не получаваме придвижване. Този вид живот ни довежда до болки в  шията, кръста и китките, като и претоварване на очите. Тези здравословни проблеми се получават даже и при младите.

Дългото седене в службата, както и фамилният живот ни отдалечават от спорта заради липса на време.
-->
В подобен случай за какво да не опитаме да упражняваме до момента в който сме на работа? С тези 5 извършения сме сигурни, че ще станете раздвижени и ще сте по-работоспособни:

1.Разгрявка – За задачата накланяме главата си в две направления и задържаме за по 10 секунди във всяка. Следват и кръгообразни придвижвания още толкоз пъти. За да можем да работим добре с клавишите на компютъра е нужно да изпъваме ръцете си с дланта надолу и с другата да ги притискаме в противоположна посока, като задържаме. Не бива да изпитваме болежка.

 

2.Хубавото нещо на тази част от тренировката е, че сътрудниците не виждат нашите крайници под бюрото и можем да го вършим до момента в който работим. За задачата изправяме гърба си и стягаме корема. Изпъваме единият си крайник напред хоризонтално и задържаме 10 секунди и постепенно го свиваме до земята. Това упражнение се прави по 15 пъти с всеки крайник.

3.Другото упражнение, което можем да осъществим е  като изпънем краката си напред, като ги скръстим един върху различен. Така седим, до момента в който не усетим отмалялост. Сменяме  и повтаряме упражнението.

4. Ако работим в огромна постройка можем вместо да пращаме имейли да вървим до сътрудниците си. Това ни прави по-енергични и раздвижени.

5.Правилната поза също е доста значима. Трябва да не се отпускаме от самото начало на стола с изнесен таз и извити плещи.

Благодарение на тези елементарни извършения ще се почувствате по-добре до момента в който сте на работа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР