В днешния ден се надяваме да мине през правна комисия

...
В днешния ден се надяваме да мине през правна комисия
Коментари Харесай

Кирил Петков: Утре ще има пари за пътните строители

В днешния ден се надяваме да мине през правна комисия предлагането за мигновено заплащане на над 600 милиона към строителните компании, което обаче е 50 % от парите, които им се дължат. Останалите 50 %, дружно с Министерството на районното развиване, ще минат през експертна комисия, с цел да се оцени дали тези пари са изхарчени правомерно и след тази оценка да има глоба на Народното събрание за одобряването на тези средства. Ако тези 600 млн. минат през зала, на следващия ден ще бъдат подготвени за разпределяне и ремонтните компании ще стартират работа незабавно. Това сподели преди съвещанието на Министерски съвет министър председателят Кирил Петков.

„ Правителството ще поддържа с безплатна помощ с до 60 млн. българските въздушни превозвачи, което министърът на превоза ще внесе като предложение. Предстои да одобрим план за съглашение сред България и Румъния за основаване на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе - Гюргево за фериботи. Имаме цел да обновим фериботната линия Русе - Гюргево, което е доста добре за този район, трафикът ще бъде освежен и се надяваме да има и положителни стопански последствия “, добави ще Кирил Петков.

Правителството ще отпусне 32 млн. лева на Държавен фонд " Земеделие " за подкрепяне на земеделските стопани, животновъди и производители на плодове и зеленчуци.

„ Правителството продължава да поддържа всички тези сектори, уповавам се хората, които чакат тези средства, да са удовлетворени и да не престават с интензивната работа в техните сфери “, съобщи Петков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР