В Дания бе наложена първата глоба за носене на ислямско

...
В Дания бе наложена първата глоба за носене на ислямско
Коментари Харесай

В Дания за пръв път бе наложена глоба за носене на ислямско було

В Дания бе наложена първата санкция за носене на ислямско покривало – никаб, на 28-годишна жена, съобщи Франс прес. Полицията била извикана в търговски център в североизточния град Хорсхолм, където дамата се сбила с друга, която се пробвала да й махне никаба, заяви полицейски представител.

При боричкането никабът паднал, само че след това тя още веднъж си го поставила. Тогава полицията я снимала и взела фрагменти от случая от наблюдателните камери на мола.

Жената била известена, че ще получи по пощата уведомление за санкция от 1000 крони (134 евро) и че би трябвало или да махне никаба, или да напусне общественото място. Тя избрала второто.

От 1 август носенето на публични места в Дания на бурка (изцяло покриващо лицето було), никаб (було, което покрива лицето без очите) или други скриващи лицето аксесоари се санкционира с санкция до 10 000 крони (1340 евро).

Правозащитници се афишират срещу тази мярка, до момента в който поддръжниците й считат, че тя цели да улесни интеграцията на мюсюлманските имигранти в датското общество.

Други европейски страни, където са въведени сходни ограничавания, са Белгия, Франция, Германия и Австрия, отбелязва Агенция Франс Прес и Бтв.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР