В Белгия от днес отпада изискването за COVID сертификат при

...
В Белгия от днес отпада изискването за COVID сертификат при
Коментари Харесай

Белгия премахва от 7 март COVID сертификатите и маските


В Белгия от през днешния ден отпада условието за Коронавирус документ при посещаване на публични места, както и задължението за прилагане на маски, с изключение на в лечебните заведения и в публичния превоз.

Местни медии означават, че с тези решения на държавното управление от края на предходната седмица страната излиза от изключителното състояние, въведено на 13 март 2020 година

От през днешния ден стопира действието на приложението, с което се ревизираше валидността на документите. Остава рекомендацията за прилагане на маска в закрити публични пространства при скупчване на повече хора.

Отпада условието за попълване на пътнически формуляри при пътешестване в Европейски Съюз. Пътуващите от страни отвън Европейски Съюз, изключително когато идват от страни отвън така наречен бял лист, ще би трябвало да демонстрират документ за проучване, преболедуване или имунизиране, а в случай че нямат - ще бъдат изследвани и може да се наложи да съблюдават карантина.

Властите прецизират, че при утежняване на ситуацията не е изключено използването на документите да бъде възобновена. Медии означават, че 80% от белгийците се приготвят да пътуват за отмора в идващите седмици и месеци.

Пандемията аргументи гибелта на над 30 000 души в Белгия, само че в последните седмици се следи трайно намаляване на броя на болните от COVID-19, признати в незабавни отделения. Премиерът на страната съобщи преди дни, че Белгия обръща нова страница с решението за унищожаване на множеството противоепидемични ограничения.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР