В България има едни квартали в градовете, които нямат нищо

...
В България има едни квартали в градовете, които нямат нищо
Коментари Харесай

Няма надежда в сливенския квартал "Надежда"

В България има едни квартали в градовете, които нямат нищо общо с останалите. Те живеят личен живот, по лични правила, а не рядко институциите съвсем нямат достъп до тях. Това са по този начин наречените ромски махали. Места с огромно и нелегално жилищно застрояване, без естествена улична инфраструктура, канализация, вода и електроподаване. В сливенския квартал „ Надежда “ обстановката не е по-различна от ромските квартали в останалите градове. Там живеят по непотвърдени данни към 30 хиляди души.

В „ Надежда “ няма вяра за по-добър живот. Мнозинството са небогати, необразовани. Живеят начесто, в небрежно издигнати къщи от по една две стаи. В някои няма течаща вода, тоалетни, в други пък няма ток. Богатите са малцинство – те живеят при започване на квартала в къщи на по два-три етажа, а не малко от тях към този момент си купуват и жилища в близкия квартал „ Даме Груев “. Парите - споделят ги изкарват в Германия и Англия.

Къщите, които се строят съгласно опциите и желанието, толкоз са се доближили една до друга, че към този момент са създали улиците тесни за прекосяване.  

Който успее да събере пари търси опция да излезе от квартала. Най-предпочитаният квартал е „ Даме Груев “ поради близостта си с „ Надежда “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР